For første gang i historien har det højt estimerede lægetidsskrift The Lancet bragt en videnskabelig artikel om biostimulerende laserterapi. The Lancet er det mest anerkendte medicinske tidsskrift i verden og stiller nogle ekstremt høje krav til validiteten af de artikler der bringes. Så en artikel i The Lancet er det nærmeste man kan komme på en blåstempling af laserterapi. Artiklen konkluderer:

"Laser kan erstatte brugen af medicin i behandlingen af nakkesmerter og er næsten uden bivirkninger. For første gang i medicinsk historie er effekten af laserbehandling dokumenteret."

Artiklen er blandt andre skrevet af profesor Jan Magnus Bjordal, der har et professorat i biostimulerende laserterapi ved universitetet i Bergen. Bjordal udtaler:

"Forskningen viser, at laser er et alternativ til medikamenter. Brugen af laser har til tider mødt stor modstand i det medicinske miljø, fordi man ikke har haft tilstrækkelig dokumentation omkring resultaterne af behandlingen,"

Men det er slut nu. Bjordals forskning kan skrive medicinsk historie, eftersom de fleste medicinske fagbøger hævder at laser ikke er en effektiv behandling mod kroniske nakkesmerter.